EX–PROFWIELRENSTER

XX

EX–PROFWIELRENSTER
Mijn liefde voor de fiets is groot. Zowel voor de gewone stadsfiets als de racefiets, gravelbike en mountainbike. Ik heb het geluk gehad dat ik enkele jaren heb mogen genieten van een leven als profwielrenster en topsporter. Toen leefde ik voor snelheid, strategie, samenwerking, ploeggenoten en de wil om te winnen. Om zo het beste uit het team te halen.

Ik denk nog regelmatig terug aan die periode van mooie overwinningen, valpartijen en fikse teleurstellingen. Aan de onvergetelijke trainingskampen aan de Spaanse kust, die soms voelden als een fietsvakantie met vriendinnen. Het bestaan als profrenster leerde me de waarde kennen van doorzettingsvermogen en samenwerking. Blessures en tegenslag hebben me soms ontmoedigd, maar vooral veel sterker gemaakt. Het was incasseren, leren en vooruitkijken. Want zo kom je uiteindelijk over de finishstreep.

Inmiddels bewandel ik andere wegen, maar de liefde voor het fietsen maakt voor altijd deel van me uit. Het gevoel van vrijheid en avontuur blijft me aantrekken. Of ik nu over asfalt fiets, gravelwegen verken of de natuur in trek op mijn mountainbike, ik kijk uit naar mijn nieuwe pad en koester de herinneringen uit mijn wielercarrière. Helemaal afscheid nemen van de wedstrijdsport doe ik niet. Voor 2024 staat er een ultrarace gepland en verschillende mountainbikewedstijdjes.

 

 

Nu vormt de fiets opnieuw een centrale rol in mijn leven; niet langer om wedstrijden rijden en te winnen, maar wel vanwege de maatschappelijke impact van de fiets. Ik werk aan een gezonde leefomgeving en probeer aspecten van de (top)sport te integreren in mijn werk als fysiotherapeut en rol als fietsburgemeester van Utrecht.